Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi angajmansına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın geçişini belirli bir dönem aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının neden başüstüneğu katıksız afettir.

Evgin çıkış bapları her hin muhtevain kesinkes autarı sevap açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Ivedili durumlarda insanoğlu binanın dışından bâtınine bileğil dâhilinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek emeksiz bir şekilde mahzur olmaksızın autarı açılmasını esenlamaktır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu keyfiyet sirkat vakalarının önlenmesini sağlar.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Yangın kapıları kullanım vadiına bakılırsa, rengine bakarak evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması süflidaki gibidir

Özellikle Türkiye'bile henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de geçerli ölçün TS EN standartlarıdır. 

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının çabucak açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu baplar bel kemiği olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangına dayanıklı evgin çıkış kapıları, ölçün baplara göre elan pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den sarrafiyelayıp 15000 TL'ye yangın kapısı derece çıkabilmektedir.

FEZA Tip Odası Yangın Kapısı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı silsile otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı mümkün.

Report this wiki page